Gepubliceerd op maandag 14 januari 2019 10.13 u.
Kom wandelen in ons sprookjesbos!

Omdat vele kabouters niet meer konden hersteld worden kwam de academie kwam met het idee om het Kabouterbos om te vormen tot Sprookjesbos.

Waar we voor het ontwerp van de dierenweide met het CVO samenwerkten, doen we dit voor het sprookjesbos met onze academie. Weer een mooi voorbeeld van hoe onze gemeentelijke diensten samenwerken!

Jarenlang genoten vele bezoekers, zowel jong als oud, van het Kabouterpad op het domein van Bovy. Bij een mooie wandeling doorheen het bos kon je kabouters ontdekken die zich verscholen tussen of zelfs in de bomen. Maar ook kabouters hebben moeite de tand des tijds te doorstaan. Doorheen de jaren zijn vele kabouters beschadigd geraakt of zelfs verdwenen.

Omdat vele kabouters niet meer konden hersteld worden kwam de academie kwam met het idee om het Kabouterbos om te vormen tot Sprookjesbos. Een bos waar fantasiewezens, mysterieuze figuren en trollen, elfen, maar ook terug kabouters, leven. Een wereld om in weg te dromen en die ontstaan is uit de rijke verbeelding van kinderen en jongeren. Zij leveren immers de ideeën en ontwerpen aan via tekeningen of kleibeelden, die vervolgens worden omgezet naar grote 3D beelden.

Een eerste ontwerp zit al in de constructiefase. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan de stevigheid, want de fantasiefiguren worden veel groter dan de oude kabouters. Daarbij komt ook dat moet gelet worden op de duurzaamheid, zodat de beelden jaren in het bos kunnen blijven staan. Ze moeten dus bestand zijn tegen weer en wind, maar in de mate van het mogelijke ook tegen vandalisme.

De academie hoopt bij de opening van het toeristisch seizoen al een aantal beelden te tonen en dit vervolgens uit te breiden. Het is een project dat kan blijven groeien over verschillende jaren, waarbij telkens nieuwe wezens hun weg vinden naar Bovy.