Kansspelinrichting

Wie een kansspelinrichting wil uitbaten, heeft een vergunning nodig. Die kan aangevraagd worden bij de Kansspelcommissie in Brussel.

Voor een vergunning klasse C (bijvoorbeeld voor een horecazaak met maximaal twee bingotoestellen) hebt u enkel nodig:

  • het advies van de burgemeester, waaruit blijkt dat aan alle wettelijke voorwaarden is voldaan. Ook dit advies moet origineel zijn, ondertekend door de burgemeester en afgestempeld met een stempel van de gemeente. U kan dit aanvragen via de lokale politie, Rectorstraat 2 te Heusden-Zolder, tel. 011/45 01 11.

Wedkantoor

Om een wedkantoor te openen in de gemeente heeft u een uitbatingsvergunning nodig. Het gemeentelijk reglement en het aanvraagformulier vindt u in bijlage.

Om weddenschappen in te richten heeft u of de organisatie een vergunning F1 nodig en voor het uitbaten van een inrichting een vergunning F2. Beiden dienen aangevraagd te worden bij de kansspelcommissie. Bij de aanvraag voor een vergunning F2, dient een advies van de burgemeester bijgevoegd te worden. Een standaardformulier hiervoor is eveneens te bekomen via de kansspelcommissie. Ook krantenwinkels die weddenschappen aannemen moeten in het bezit zijn van een vergunning F2, een advies van de burgemeester is voor deze groep niet van toepassing.

Meer informatie kan u vinden op de website van de kansspelcommissie.