Kind & Taal

Jonge kinderen leren door dingen te doen en door te spelen. Taal is heel belangrijk. Kind en Taal helpt je kind voorbereiden op de kleuterschool. 

Instapje

Medewerkers gaan op huisbezoek bij gezinnen met kinderen tussen 1 en 2.5 jaar.  Ze brengen speelgoed mee en laten zien hoe je je kind kan helpen om nieuwe dingen te leren.  Je kan meedoen met Instapje als je kind bijna één jaar is of net één jaar is geworden.  Zodra je kind 2 jaar is, organiseert Kind en Taal instapklasjes om je kind voor te bereiden op de kleuterschool. 

Tijdens de instapuurtjes komen ouders en kinderen tussen 0 en 3 jaar samen.  Wil je je graag andere ouders ontmoeten?  Met een lekker kopje koffie?  Wil je kind ook graag spelen met andere kinderen?  Kom dan zeker naar de instapuurtjes. 

Meer info

Instapje 3

Deze samenkomsten zijn voor ouders en kinderen tussen 2.5 en 6 jaar en worden georganiseerd in de kleuterschool.  Er worden activiteiten gedaan, die passen bij het thema waar je kleuter op school mee bezig is.

Gezinscoaches en taallabo’s

Kind en Taal vzw heeft, met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF), een programma uitgewerkt om een aantal gezinnen die extra steun nodig hebben intensief te begeleiden. Het traject “Pedagogische taaltrainers voor ESF” wil een boost geven aan de ouders op alle levensdomeinen. Dit gebeurt door huisbezoeken van Gezinscoaches (20 weken) en door groepsactiviteiten voor de kinderen met het Taallabo.

Je kan gratis deelnemen:

  • wanneer je kinderen hebt tussen 2,5 en 6 jaar en één van de ouders niet tewerkgesteld is
  • als je het belangrijk vindt om de onderwijskansen van je kind te verhogen
  • indien je graag wil deelnemen aan de samenleving door nieuwe vaardigheden te leren

Coördinator Kind en Taal:

Volg Kind en Taal ook op facebook!