Klein Teater Bolderberg

Klein Teater Bolderberg was te gast was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz).

Onze groep bestaat uit verschillende leeftijden, karakters en achtergronden. Dat maakt het resultaat net zo mooi.

Januari 2023 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Voor deze editie namen we een kijkje tijdens de repetitie van Klein Teater Bolderberg.

Begin september komt een enthousiaste toneelgroep samen om het nieuwe toneelseizoen af te trappen. Na maanden van repeteren, decors bouwen en verlichting afstemmen, was de groep in januari klaar voor de première van hun stuk ‘008 in de knoei’.

“Voor mij was de keuze om bij Klein Teater Bolderberg te spelen evident”, opent acteur Marc Raymakers. “Al in mijn kleutertijd ging ik met mijn moeder elk jaar naar een opvoering kijken. Ik sta er zelf al sinds 1995 op de planken en de groep is mijn tweede familie geworden.”

De voorstellingen vormen het hoogtepunt van het toneelseizoen. De maanden van voorbereiding die daaraan voorafgaan, mag je niet onderschatten. Decormedewerker Gina Appermans: “Van september tot februari komen we twee keer per week samen. Dan groeien de acteurs steeds meer in hun rol en bouwen we de decors.”

Iedereen kan aansluiten bij de toneelgroep. “Niet alleen acteurs zijn welkom”, zegt lichttechnieker Jim Broux. “Decorbouwers, geluid- en lichttechniekers, administratieve breinen … Een toneelgroep is veel ruimer dan de personen die je op het podium ziet. Er is wel een voorwaarde: ook als niet-acteur moet je minstens een keer meespelen. Maar zo heb ik als technieker ook enorm veel bijgeleerd!”

Voorzitter Veronicque Debondt: “Onze groep bestaat uit verschillende leeftijden, karakters en achtergronden. Dat maakt het resultaat net zo mooi. We repeteren veel, maar we maken nog meer plezier. Wil je bij ons aansluiten? Spreek iemand aan na afloop van een voorstelling, bel of mail. Tijdens de voorbereidingen en de opvoeringen kunnen we heel wat helpende handen gebruiken!”

Wie in februari op zoek is naar een gezellig avondje uit, kan nog een voorstelling meepikken. Klein Teater Bolderberg staat nog op 3 en 4 februari op de planken in de Witte Zaal.

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Contact

Kluisstraat 1
Website
www.kleinteaterbolderberg.be