Kleuter- en basisschool - Senegal

Maggy Reynders, inwoner van Heusden-Zolder, is via vrienden bij het project betrokken geraakt. Ondertussen is ze bezig met het opvolgen van de bouwwerken (ze gaat regelmatig naar Mbour), het inzamelen van fondsen en één van de voornaamste opdrachten: het zoeken naar meters en peters voor deze kleuters. Een meter of peter betaalt 80 euro per jaar schoolgeld. Je krijgt hiervoor een fiscaal attest, nieuwsbrieven met de laatste ontwikkelingen en men wordt op de hoogte gehouden van de schoolresultaten.

Het project

Een Hart Voor Senegal vzw startte met de bouw van een kleuterschool in Bay Dëkk (Mbour, Senegal), maar kinderen worden groter… Dus was er nood aan een lagere school. Ondertussen zitten er meer dan 500 kinderen in de 3 kleuterklasjes en 4 leerjaren lagere graad.

Momenteel is de bouw gestart van het 2de verdiep voor het 5de en 6de leerjaar, iT-lokaal en leraarskamer. De overheid betaalt de leerkrachten door toedoen van EHVS, want het kleuteronderwijs is nog steeds niet erkend in Senegal. Ook door de vzw ligt er water en elektriciteit in deze zeer arme wijk van Mbour. Ze krijgen 3x/week een warme maaltijd en medische zorgen. In totaal hebben 330 kinderen een meter of peter, waarvan een 60-tal in HZ.

Bekijk de video