Een sterke basis voor later wordt in de eerste levensjaren gelegd! Het is belangrijk dat kinderen vanaf hun eerste levensjaren alle kansen krijgen. KOALA zorgt voor de nodige subsidies om dit te verwezenlijken in Heusden-Zolder.

Huis van het Kind Heusden-Zolder en Ferm Kinderopvang krijgen de komende 10 jaar subsidies om samen de handen in elkaar te slaan.

Extra plaatsen in de kinderopvang in Heusden-Centrum

Ouders die kinderopvang voor hun baby of peuter nodig hebben, kunnen terecht in ONKI. Dit kinderdagverblijf kan dankzij de KOALA-subsidies plaats bieden aan 21 kindjes. Sinds de start biedt ONKI zoveel mogelijk kansen aan kinderen en hun ouders.

KOALA

Koala staat voor Kind- en OuderActiviteiten voor Lokale Armoedebestrijding.

Voor KOALA slaan heel wat diensten en organisaties in de buurt de handen in elkaar: samen willen we in Heusden-Zolder gezinnen - in het bijzonder kwetsbare gezinnen - extra kansen bieden zodat hun kinderen een sterke start in het leven kunnen maken!

Er worden groepsactiviteiten georganiseerd voor ouders en kinderen tot 3 jaar met extra aandacht voor ontmoeting, taalstimulering en samenspel. De noden en vragen van de gezinnen zelf zijn heel belangrijk in deze werking.

Dit project is mogelijk dankzij de subsidies die verkregen worden vanuit de oproep ‘KOALA’ van de Vlaamse Gemeenschap, het Fonds Bernard, Gonda en Emily Vergnes en Koning Boudewijn Stichting.