Gepubliceerd op woensdag 21 november 2018 9.51 u.
De Vlaamse overheid neemt alsmaar meer initiatieven om de kwaliteit van de huurwoningen te verbeteren en de klimaatdoelstellingen te bereiken.

Zo moet elke woning tegen 2020 beschikken over dakisolatie en uiterlijk in 2023 moeten alle woningen voorzien zijn van dubbele beglazing. Is dit niet het geval, dan worden deze woningen ongeschikt verklaard en mogen ze dus niet meer verhuurd worden. Deze maatregelen vereisen een investering van de eigenaar, maar gelukkig zijn er verschillende premies om de kost zo laag mogelijk te houden, bijvoorbeeld:

  • Netbeheerder Infrax geeft premies voor een aantal energiebesparende werken, zoals het plaatsen van dakisolatie en super-isolerende beglazing. En als er werken gecombineerd worden, kan je met de Beno-Pass aanspraak maken op een forse bonus.
  • Kom je in aanmerking voor SIP (Sociale Isolatie Projecten), dan is het mogelijk dat enkele van je investeringen bijna kosteloos worden.
  • Als je verhuurt via een sociaal verhuurkantoor en je gaat over tot een grondige renovatie, kan je eventueel aanspraak maken op de Vlaamse Renovatiepremie.

Woonloket Stebo

Is de woning die je verhuurt nog niet aangepast aan de toekomstige kwaliteitsnormen? Of ben je van plan werken uit te voeren? Informeer je over de mogelijke premies. Maak een afspraak via www.heusden-zolder.be/afspraak met het woonloket Stebo (enkel op dinsdagvoormiddag).Voor technische vragen omtrent verbouwingswerken of vragen over kwaliteitsnormen, kan je een afspraak maken met erwin.vaes@stebo.be, 0472 36 37 80

Info: afdeling grondgebiedszaken – 011 80 80 87 – huisvesting@heusden-zolder.be