Gepubliceerd op donderdag 18 oktober 2018 11.29 u.
De hoogmis van het Vlaamse jeugdwerk staat gepland op vrijdag 19 oktober. Naar jaarlijkse gewoonte trekt iedereen massaal in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes naar school of werk voor de ‘Dag van de Jeugdbeweging’.

Meer dan 150 enthousiaste leiders en leidsters in onze gemeente geven ieder weekend een onvergetelijke tijd aan kinderen en jongeren. In Heusden-Zolder zijn Chiro en Scouts zelfs op meerdere locaties actief. Fijn om te zien hoe gedreven de leiding bezig is om telkens opnieuw kinderen de kans te geven om te ravotten, te knutselen, kortom leuke momenten te beleven.

Er valt vanalles te beleven. Op het SFC start de dag van de Jeugdbeweging met een groot ontbijt op de speelplaats. Onze jeugdraad deelt lekkere repen fair trade chocolade uit.

Team Jeugd lanceert een leuke actie op sociale media. Met de wedstrijd ‘Laat zien wie je bent’ roepen ze jongeren op om te tonen hoe zij de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ beleven. Maak een leuke, creatieve, doldwaze foto en post hem openbaar op je Facebook- of Instagramprofiel met de hashtag #DVDJB3550. Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen en kiest 10 winnaars.

Deelnemen is zeker de moeite, want in onze prijzenpot zitten 5 geschenkbonnen van Hopper en 5 van De Banier, elke t.w.v. €50. Alle winnaars worden op woensdag 24 oktober in het gemeentehuis uitgenodigd voor de prijsuitreiking. Meer informatie over de voorwaarden en het reglement zijn hier terug te vinden.

’s Avonds trekt iedereen naar de Muziekodroom in Hasselt voor de Nacht van de Jeugdbeweging. Speciaal voor onze leidingsploegen organiseert de Jeugdraad busvervoer om iedereen veilig en wel naar Hasselt en terug te brengen. Een goeie 126 jongeren reserveerden alvast hun plaatsje in de bus. Party on!