Gepubliceerd op dinsdag 26 juni 2018 11.10 u.

Onze wijkagenten bereiden de zesdeklassers voor op een volgende stap in hun schoolcarrière. Vanaf september moeten ze een nieuwe schoolroute nemen, vaak met de fiets.

Eerst legt de wijkagent in de klas de do's en don'ts uit als fietser in het drukke verkeer. Daarna wordt er geoefend. En dan ... leggen 248 zesdeklassers van 10 basisscholen hun fietsexamen af.

De fietsers reden in het echte verkeer over een parcours met allerlei verkeerssituaties. Een rotonde nemen, links en rechts afslaan, een hindernis voorbijrijden, oversteken en inhalen kwamen onder meer aan bod. Sommige leerlingen hadden een tweede poging nodig maar uiteindelijk slaagden alle 248. Ze kregen een fietsdiploma, een bewijs dat ze zelfstandig en veilig naar de middelbare school te fietsen.

Ondertussen legden de leerlingen van het vierde leerjaar een voetgangersexamen af. De juiste plaats innemen als voetganger, oversteken met en zonder zebrapad en de bevelen van een bevoegd persoon opvolgen behoorden tot de oefening. 205 leerlingen van 8 scholen namen deel aan het voetgangersexamen.

Proficiat aan alle geslaagden!