CVO De Verdieping | Levenslang leren

Gepubliceerd op vrijdag 15 mrt 2024 om 11:52

Levenslang leren in het vernieuwde Open Leercentrum ‘Schakels’

CVO De Verdieping zet een stap vooruit met de introductie van ons vernieuwde Open Leercentrum (OLC), 'Schakels'. Nu afstandsleren en e-learning de deuren naar levenslang leren hebben geopend, botsen heel wat mensen ook op de beperkingen ervan. Ons antwoord hierop is geen traditioneel model, maar een levendige, flexibele aanpak die de barrières van afstand en technologie overstijgt. Een eigentijds en eigenwijs concept dat ons onderwijsaanbod verrijkt, versterkt en verder afstemt op de leerbehoeften van morgen.

In onze 'Schakels' staat het individu centraal, met op maat gemaakte ondersteuning die zich uitstrekt over taal, digitale bekwaamheid en persoonlijke leertrajecten. We begrijpen de uitdagingen van het hedendaagse leren: de worsteling met een haperende internetverbinding, het manoeuvreren door nieuwe software, of het balanceren van studie met andere levensverplichtingen. Ons antwoord is een omgeving die niet alleen uitdagingen verwelkomt, maar ze ook omzet in kansen voor groei en leren. We zetten er daarom actief in op ondersteuning van alle gebruikers met digicoaches, taalcoaches en trajectcoaches.

De 'Schakels' zijn ruimtes op school waar deze filosofie een beleving wordt. Veel meer dan alleen maar open leercentra zijn het dynamische ruimtes waar interactie of focus centraal staan. Vanaf september 2024 staan deze ruimtes open voor ontdekking, met faciliteiten die variëren van moderne pc-werkstations, werk- en studieruimtes en gespreksruimtes. Je vindt er zelfs 'mute boxes' voor ongestoorde deelname aan online lessen of vergaderingen.

Tijdens ons jaarlijkse schoolfeest op zondag 2 juni is iedereen tussen 14 en 18 uur welkom om kennis te maken met de vernieuwde ruimtes en hun dynamiek tijdens een feestelijke opening van ‘Schakels’. Samen starten we een nieuw hoofdstuk in het versterken van jouw toekomst.

CVO De Verdieping zet zo in het komende schooljaar nieuwe stappen in het aanbieden van onderwijs op maat van jouw leven. Wij nodigen iedereen uit om deel uit te maken van deze evolutie waarbij leren niet alleen gaat over kennisverwerving, maar ook over het (her)ontdekken van jezelf, het versterken van je talenten en het aangaan van nieuwe verbindingen. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een schakel is in de keten van levenslang leren.