Beeldlogo

Je kan in het beeldlogo verschillende elementen zien:

  • Een stijgend trap: de gemeente legt de lat steeds hoger, klimt naar een hoger niveau. De trap duidt op het dynamisme en ambitie van de gemeente om het steeds beter te doen.
  • De h en de z zijn verbonden tot een samenhangend geheel, een gemeenschap, een gemeente.
  • De oogjes onder de h en de z geven de gemeente een gezicht, symboliseren onze inwoners 

De keuze voor warme kleuren symboliseert het gastvrije, warm-menselijke karakter van het bestuur en zijn administratieve diensten:

  • Rood: warm, actief, dynamisch, passioneel

  • Oranje: zon, licht en leven

  • Bordeaux: wijnrood, knus, gezellig, genot

De kleurrijke schakering binnen een zelfde kleurtoon duidt op diversiteit, verscheidenheid. Ieder mens, elke gemeente, elke situatie is hetzelfde en toch anders, is uniek. Ze symboliseert de verscheidenheid aan mogelijkheden binnen onze gemeente.

Het eenvoudige lettertype creëert een openheid die duidt op klantvriendelijkheid, openstaan voor inspiratie en suggesties, inspraak, …

Voor de mensen van Heusden-Zolder ligt een waaier aan mogelijkheden open om zich te ontplooien op alle vlakken.

Het is een degelijk lettertype dat pas bij het sterke karakter van onze gemeente.

Met het afkappen van de letters h en z wordt een eigen specifieke look, een unieke herkenbaarheid gecreëerd en benadrukt nogmaals het open karakter van het bestuur en zijn diensten.

Baseline

De ludieke insteek "van H tot Z" is een duidelijke link naar de brede reikwijdte en variatie (van a tot z). De bedoeling is onmiddellijk duidelijk. Het is een originele woordspeling die op geen enkele andere gemeente van toepassing is. 

Het gebruik van het werkwoord "inspireert" activeert de baseline, straalt actie af, zet mensen aan tot actie, het hebben van ideeën, …
Het inspireren heeft op alle functiegebieden betrekking: van a tot z.
De inspiratiebronnen zijn de gemeente zelf, haar inwoners, het bedrijfsleven, de aanwezige troeven, …

Het lettertype is een courante letterfamilie met vele fonten. Er is gekozen voor de italic vanwege de dynamiek.

Auteursrecht

Elk element van ons logo, zowel beeld als baseline, geheel of gedeeltelijk, is beschermd door het auteursrecht en is officieel geregistreerd. Geen enkel element mag voor andere doeleinden gebruikt worden dan voor gemeentelijke communicatie.