Lokaal bestuur in beweging

Gepubliceerd op maandag 23 mei 2022 om 14:13

Vele collega’s zitten tijdens een gemiddelde werkdag urenlang stil. Onder de slogan 'No steps, no glory' gingen we de uitdaging aan om in mei zo veel mogelijk stappen te zetten. Maar liefst 170 personeelsleden van het lokaal bestuur doen mee en dragen 4 weken lang een stappenteller of activity tracker en streven ernaar om 10.000 stappen per dag te zetten, of meer.

Rony Herlitska (algemeen directeur).

Een actieve levensstijl zorgt niet alleen privé voor gezondheidswinst, maar levert ook op de werkvloer veel voordelen op, Door collega’s te motiveren om meer te bewegen voor, tijdens en na het werk, zetten we in op actieve werknemers. Zo zorgen we voor meer productiviteit en efficiëntie, minder stress op het werk en op termijn ook voor minder ziekteverzuim.

Geëngageerde collega’s organiseerden extra activiteiten tijdens de lunchpauzes of na de werkuren. Een lunchwandeling in de buurt van het gemeentehuis, een relaxerende yogasessie, een spannend KUBB-tornooi … De onderlinge wedstrijdjes om het hoogste aantal stappen te behalen, zorgden niet enkel voor gezonde beweging, ze gaven ook de teamgeest een enorme boost.

Wij doen alvast zo verder en proberen onszelf weer te overtreffen in een volgende editie!