Memisa, ziekenhuis voor ziekenhuis

Kwaliteitsvolle zorg en klantvriendelijkheid zijn de belangrijkste pijlers binnen de werking van het Sint-Franciscusziekenhuis. Als regionaal ziekenhuis is het de doelstelling patiënten binnen een moderne infrastructuur de beste zorgen aan te bieden.

Maar daarnaast stapte het Sint-Franciscusziekenhuis in 2004 in het project “Ziekenhuis voor Ziekenhuis” van de NGO Memisa. Het betreft een partnerschap met een gezondheidszone in de D.R. Congo. Het doel is dubbel: enerzijds wordt verwacht dat de ziekenhuizen in het Noorden door tal van acties geld inzamelen om bij te dragen aan structurele steun voor de gezondheidszorg in een Congolese gezondheidszone, anderzijds is het de bedoeling informatie uit het Zuiden te verspreiden in het Noorden..

Het project

Het Sint-Franciscusziekenhuis steunt momenteel de gezondheidszone Drodro in het noordoosten van Congo, een gebied dat de laatste jaren niet alleen getroffen wordt door onlusten maar ook door een van de grootste Ebola-uitbraken. Met de steun kunnen de lonen van het personeel in de ziekenhuizen ter plaatse verhoogd worden en wordt er geïnvesteerd in een bescheiden basisuitrusting, verbruiksmaterialen en kwaliteitsvolle geneesmiddelen. Ook wordt veel aandacht gegeven aan een goede opleiding van het personeel en staat een goede zorg voor moeder en kind centraal.

Externe links