Meylandtridders

De Meylandtridders Heusden (LRV) waren te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

In onze club hebben we aandacht voor de opleiding van paard en ruiter in een gezellige, vriendschappelijke sfeer

December 2021 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Deze maand leerden we op een drafje de Meylandtridders kennen.

Samen verschillende paardensportdisciplines beleven, dat is waar de Landelijke Rijvereniging (LRV) voor staat. Ook bij de Meylandtridders staan samen activiteiten organiseren en trainen centraal. De club biedt competitiesport aan op regionaal niveau, onder de paraplu van de LRV-werking.

“In onze club hebben we aandacht voor de opleiding van paard en ruiter in een gezellige, vriendschappelijke sfeer,” zegt Liesbeth Geerkens. “ We zoeken samen naar de ideale balans tussen inzet, discipline, plezier en respect voor het paard.”

Casimier Goossens licht de werking van de club toe: “Vanaf 12 jaar ben je welkom. Let op, je moet wel een eigen paard hebben. We bieden competitiesport aan voor dressuur-, spring- en eventingruiters. Een jaar is opgedeeld in een winter- en zomerseizoen. Na elk seizoen strijden we om de titels op het Provinciaal en Nationaal Kampioenschap. Om daar goede resultaten neer te zetten, stellen we elke donderdagavond een rijhal en buitenpiste ter beschikking.”

Naast deelnemen aan competities, organiseren de Meylandtridders ook heel wat activiteiten. “Ons paradepaardje is de jaarlijkse wedstrijd voor Jonge Paarden tijdens het pinksterweekend. Dan ontvangen we ruiters en amazones van over het hele land. Zij strijden voor de felbegeerde plaatsen in de Nationale Finale (SBB Competitie) voor 4-, 5- en 6-jarige paarden. Als er voldoende vraag is, zetten we oefenavonden en oefenwedstrijden op touw,” verduidelijkt Jos Schepers.

Manon Sterkmans vertelt ons waarom ze zich aansloot bij de club. “Niets is zo fijn als genieten van en in de natuur op de rug van een paard. Samen op wedstrijd gaan, plezier beleven op training met vrienden en vriendinnen, gezellig nakaarten in de kantine … Daar doe ik het voor!”

Steek jij binnenkort samen met de Meylandtridders de beker in de lucht?

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Info
Meylandtridders vzw
Hemelrijk 31
0477 70 77 34

Meer info

Liesbeth Geerkens

GSM
0477 70 77 34
liesbethgeerkens@hotmail.com