Motoren ronken weer

Gepubliceerd op maandag 1 aug 2022 om 16:30

Eindelijk weer een klassieke 24 Uur in volle zomer op 13 en 14 augustus. Deze traditionele uitputtingsslag in het kader van het Belcar Endurance Championship heeft vele gezichten. Net zoals vorig jaar wordt het weekend extra gekleurd met een nieuwe korte knaller: de Belcar Skylimit Sprint Cup. Ook de C1 Racing Cup met de kleine Citroëns zorgt voor leuke afwisseling. De vaste ingrediënten als de Belcar Historic Cup en de VIP laps van Petrolhead zijn opnieuw van de partij. 24 Uur is gratis voor inwoners van Heusden-Zolder. Toon je identiteitskaart aan de ingang.

Op woensdag 10 augustus komen de racepiloten naar je toe! Om 15.30 uur trekken ze in de befaamde parade naar het Heldenplein, waar de officiële technische keuring van de wagens plaatsvindt en de deelnemende piloten hun briefing krijgen. Uiteraard maken zij dan ook graag tijd vrij voor een meet & greet. Een handtekening scoren van Andy Peelman of Junior Planckaert? Het kan!

Tussen 18.30 en 19 uur zakt de volledige colonne onder politiebegeleiding terug af naar het Circuit om zich klaar te maken voor de start van de koninginnenrace op zaterdag.

Hieronder vind je de verschillende routes. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Info: www.circuit-zolder.be