Gepubliceerd op dinsdag 18 december 2018 14.58 u.
We horen het tegenwoordig meer en meer: onze kinderen bewegen te weinig.

Cijfers tonen aan dat zelfs onze kleuters niet het minimum van 3 beweeguren per dag halen. Regelmatig bewegen is goed voor iedereen en zeker voor jonge kinderen. Tussen 3 en 8 jaar zitten ze namelijk in een cruciale ontwikkelingsfase van hun motorische vaardigheden. Voldoende bewegen is daarom superbelangrijk. Een goede ontwikkeling zorgt ervoor dat kinderen ook op latere leeftijd actief blijven. Multimove kan hierin zeker een handje helpen!

Multimove is een gevarieerd bewegingsprogramma, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 8 jaar. De focus ligt op de algemene ontwikkeling van de vaardigheden. Alle bewegingen die een kind nu en later zal gebruiken, zijn hierop gebaseerd. Het bewegingsprogramma spitst toe op 12 fundamentele basisvaardigheden: dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, zwaaien, wandelen en lopen. Deze fundamentele skills zijn cruciaal om op latere leeftijd sport-specifieke vaardigheden aan te leren.

Bij Multimove staat plezierbeleving centraal. Het belangrijkste wat kinderen moeten onthouden is, dat bewegen leuk is! Onze Multimove-monitoren begeleiden daarom alle deelnemers in een losse en plezierige sfeer. De Multimove-kar is voor hen een handig hulpmiddel. Kleurrijke hoepels, kegels, potjes, ballonnen, katoenballen, pittenzakjes, kruiptunnels, spelparachutes en zoveel meer. Maar ook grotere sportmaterialen worden van stal gehaald: valmatten, klimrekken, banken en trampolines. Onze monitoren halen alles uit de kast om de kinderen te stimuleren.

Onze dienst sport organiseert telkens op zondag een Multimove-les in sporthal Olympia in Heusden-centrum. Kinderen kunnen deelnemen tussen 10 en 11 uur of tussen 11 en 12 uur. Daarnaast is er elke schoolvakantie een Multimove-kamp in één van onze sporthallen. Voor meer informatie kan je steeds terecht bij onze dienst sport.