Naar een nieuw verhaal voor advies- en dorpsraden

Gepubliceerd op maandag 22 mei 2023 om 14:53

Het lokaal bestuur wil sterker inzetten op participatie. Verschillende advies- en dorpsraden buigen zich mee over het beleid in Heusden-Zolder en brengen advies uit over bepaalde dossiers. Het lokaal bestuur onderzoekt nu hoe die samenwerking nog beter en participatiever kan en wil iedereen de kans geven om deel te nemen aan het beleid.

“We stappen samen in een participatietraject om de toekomst van de advies- en dorpsraden te bepalen en een nieuw verhaal te schrijven”, zegt Dirk Schops (schepen voor Participatie). Om zo veel mogelijk input te verzamelen, zijn ook alle inwoners meer dan welkom om deel te nemen aan deze denkoefening.

De eerste fase van het participatietraject bestaat uit een omgevingsscan. Aan de hand van een digitale enquête maken we een analyse van de huidige sterktes en valkuilen op het vlak van participatie. Werk jij graag mee aan een zo goed mogelijk adviesbeleid voor onze gemeente? Vul de enquête dan zo snel mogelijk in.

Enquête

Tijdens participatiesessies later dit jaar, waar iedereen welkom is, worden de resultaten van de enquête onder de loep genomen en gaan we in dialoog over de uitdagingen en verwachtingen. Na deze verkennende fase gaat een ontwerpgroep van geëngageerde betrokkenen aan de slag met de resultaten uit de enquête en de daaropvolgende participatiesessie om de krijtlijnen van een nieuw participatiemodel uit te zetten.

Klik hier om deel te nemen aan de enquête