Nieuwkomers leren Nederlands in CVO De Verdieping

Gepubliceerd op maandag 17 okt 2022 om 12:41

Op het werk, op de school van je kinderen, in de winkel, bij de dokter … overal heb je Nederlands nodig. De taal goed kunnen spreken en begrijpen is belangrijk om je hier thuis te voelen en om werk te vinden. Wist jij eigenlijk al dat beginners en gevorderden een cursus Nederlands voor Anderstaligen kunnen volgen bij CVO De Verdieping? Heb je zelf geen nood aan lessen maar wil je nieuwe buurvrouw, vriend of collega Nederlands leren? Geef een duwtje in de rug en verwijs door naar CVO De Verdieping.

Je kan er overdag, ‘s avonds en online Nederlands leren, van richtgraad 1.1 (Breakthrough) tot en met richtgraad 2.4 (Threshold 4). Er zijn verschillende startmomenten in het schooljaar:

  • De dagcursussen starten altijd in september. Na elke 6 of 9 weken begint er een nieuwe reeks.
  • De avondcursussen starten 2 keer per schooljaar, in september en februari.
  • In de online cursus @ThuisTaal leer je Nederlands in richtgraad 1.1 of 1.2 op je eigen tempo. Je kan op verschillende momenten instappen. Voor richtgraad 2 komt er ook een online cursus aan!

Wil je graag weten welke cursus bij jouw taalniveau en je leven past? Maak dan een afspraak met NT2-trajectbegeleider Tim Kielemoes via tkielemoes@cvodeverdieping.be of op het nummer 0471 19 31 46.

Nederlands leren bij CVO De Verdieping gaat trouwens verder dan taallessen. De school organiseert ook bijzondere cursussen voor anderstalige nieuwkomers, zoals een cursus Rijbewijs voor Anderstaligen en de nieuwe cursus Wegwijs in Vlaanderen. Cursisten kunnen ook deelnemen aan gratis huiswerkbegeleiding.

Wie op zoek is naar een job, kan ook een opleiding met taalondersteuning volgen. Naast de juiste technieken worden ook de vaktaal en vaktermen in het Nederlands aangeleerd. Een opleiding met taalcoaching is voor heel wat cursisten een springplank naar werk.

CVO De Verdieping - tkielemoes@cvodeverdieping.be - www.cvodeverdieping.be/nederlands