Projectsubsidie voor jongeren

Gepubliceerd op woensdag 26 jan 2022 om 09:00

Heusden-Zolder leeft en dat wil het lokaal bestuur maar al te graag ondersteunen. Ben je tussen 12 en 30 jaar, inwoner van Heusden-Zolder en wil je een idee, project, vrijetijdsbesteding … uitwerken in onze gemeente? Dan is onze projectsubsidie misschien iets voor jou!

Zo organiseerde Chiro Boekt het initiatief ‘Blokbar Boekt’ om de studerende jongeren van Heusden-Zolder een hart onder de riem te steken. Ze ontvingen hiervoor € 300 om onder andere de energiekosten te dekken en de jongeren een kopje koffie te kunnen aanbieden.

Tijs, lid jeugdraad en student in Blokbar Boekt: "Samen studeren zorgt ervoor dat de pauzes meer ontspannend zijn met als gevolg dat ik terug opgeladen begin met studeren en deze uren efficiënter benut. Zien dat anderen 's avonds nog even door doen zet me vaak aan om ook nog een extra deeltje te doen. Het is fijn dat het lokaal bestuur zulke projecten voor en door jongeren ondersteunt."

Broed jij ook op een idee met impact op de jongeren in onze gemeente? Werk je idee uit, schrijf het op en dien een subsidieaanvraag in. Wie weet kan je eindelijk verwezenlijken waar je al zo lang van droomt en wordt onze gemeente nog een beetje mooier door jouw project.

Het jongerenproject moet bijdragen tot het bestaande vrijetijdsaanbod in Heusden-Zolder, gericht op inwoners tot 30 jaar. Fuiven, al gesubsidieerde straatfeesten, festivals … komen dus niet in aanmerking. De aanvraag doe je eenvoudig via een formulier op onze website. Ten laatste een maand na de aanvraag word je op de hoogte gebracht van de eventuele aangeboden subsidie. Elk goedgekeurd project ontvangt € 300. Kan je aantonen dat je project een grote meerwaarde heeft voor ons vrijetijdsaanbod? Dan kan je met een duidelijke motivering een hoger bedrag aanvragen.

Lees hier meer over subsidie jeugdprojecten