Gepubliceerd op woensdag 30 januari 2019 9 u.
De nieuwe bushaltes krijgen een verhoogd perron, nieuwe bushokjes en fietsenrekken. Vooral fietsers houden best rekening met de omleiding.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de bushaltes ‘Boekt Kruispunt’ op de Meylandtlaan aan het kruispunt met de Bieststraat en Onze-Lieve-Vrouwstraat. Tegelijk werken De Watergroep en Infrax aan hun nutsleidingen. De nieuwe bushaltes worden aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. Ze krijgen een verhoogd perron, nieuwe bushokjes en fietsenrekken. Het fietspad wordt in asfalt voorzien.

Deze werkzaamheden starten op maandag 4 februari 2019 en duren tot begin maart. De twee bushaltes worden gelijktijdig aangepast. Op de website van AWV vind je alle informatie over de planning en het verloop van de werken.

Hinder tijdens de werken

De inritten in de nabije buurt van de bushaltes zijn tijdens de werkuren beperkt toegankelijk. We raden bewoners en bezoekers aan te parkeren buiten de werfzone. Na de werkuren zijn de percelen meestal bereikbaar.

Fietsers volgen een plaatselijke omleiding via Hofeinde en de Sint-Annastraat. Zij kunnen immers niet veilig voorbij de werfzone op de Meylandtlaan.

Het doorgaand gemotoriseerd verkeer kan aan de werfzone steeds in alle richtingen blijven rijden via versmalde rijstroken. Enige uitzondering daarop: de afslag linksaf richting Zolder is afgesloten voor verkeer komende vanuit Beringen. Dat verkeer wordt omgeleid.

Info: Agentschap Wegen & Verkeer - 011 74 23 00