Gepubliceerd op dinsdag 11 februari 2020 0 u.

De laatste weken was er heel wat bedrijvigheid op Domein Bovy. Vooral de dieren werden extra in de watten gelegd. Zo kregen de kippen en pauwen van de kinderboerderij een nieuw verblijf en bouwden medewerkers van De Winning een roofdierbestendige volière aan de grote schuur, waar onze sierduiven met een gerust hart kunnen rondfladderen. De voederopslagplaats werd al een tijdje muisvrij gehouden door een inwonende kat. Zij heeft voortaan een handig kattenluikje om vrij binnen en buiten te lopen. Bovy is ook populair bij de zwaluwen. Om nog meer van deze vogels aan te trekken, werden er in de stallen 6 nesten voor boerenzwaluwen en 6 nesten voor huiszwaluwen opgehangen.

Domein Bovy maakte zich natuurlijk ook klaar voor onze bezoekers. De speeltuin werd netjes opgeruimd, de bladeren werden uit het zand geblazen, de afsluiting werd hersteld en de haag heraangeplant. Ook telt het domein ondertussen 2 stevige brugjes over de beek die door Bovy loopt.

Onze collega’s blijven natuurlijk structureel verder werken aan de kwaliteit van de paden over het volledige domein. De fietsenparking op het domein is voortaan ook beter zichtbaar dankzij wat snoeiwerk aan de struiken, maar ook door een duidelijke signalisatie.
Laat de lente maar komen … Domein Bovy is er klaar voor!