Ontdek de fietskaart van het Kolenspoor

Gepubliceerd op vrijdag 17 mei 2024 om 10:00

Het Kolenspoor ligt er nog niet volledig, maar met de fietskaart krijg je al een voorproefje van wat de fietssnelweg in de toekomst te bieden heeft. De zeven Kolenspoorgemeenten en provincie Limburg lanceerden een fietskaart met vier fietslussen dwars door het Limburgse mijnverleden. Vanaf nu is de fietskaart gratis te verkrijgen in de zeven gemeenten of via de website.

Vier lussen

De fietskaart telt vier routes:

  1. Lus 1: Beringen – Heusden-Zolder
  2. Lus 2: Houthalen-Helchteren – Zonhoven – Genk
  3. Lus 3: Zonhoven – Genk
  4. Lus 4: As – Maasmechelen

De vier lussen brengen je langs de mooiste natuur, uitkijkpunten en erfgoedsites die As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Maasmechelen en Zonhoven rijk zijn. Elke lus telt 40 à 50 km. De fietskaart is dus goed voor zo’n 170 kilometer aan fietsplezier. 

Download de fietslussen

Je kan gratis een exemplaar van de fietskaart ophalen op verschillende locaties in de zeven gemeenten. Op de website www.kolenspoor.be vind je een overzicht van de locaties.

Liever digitaal? Je kan de fietskaart downloaden op de website van het Kolenspoor. Daarnaast vind je er ook GPX-bestanden van de vier routes.

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws over het Kolenspoor rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Dat kan! Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.