Gepubliceerd op donderdag 21 februari 2019 11.23 u.
De voorbereidingen voor de aanleg van de derde rijstrook gaan verder. De komende weken wordt ‘s nachts werk gemaakt van doorsteken in de middenberm. Daarbij wordt op de E314 één rijstrook ingenomen met een mobiele werf, dit in beide richtingen.

De voorbereidingen voor de aanleg van de derde rijstrook gaan verder. De komende weken wordt er ‘s nachts werk gemaakt van doorsteken in de middenberm. Daarbij wordt op de E314 één rijstrook ingenomen met een mobiele werf, dit in beide richtingen. 

Vanaf vrijdagavond 8 maart wordt het verkeer op de E314 stap voor stap op één weghelft gezet op 2x2 versmalde rijstroken. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zal vanaf dan worden afgesloten voor de duur van deze werken.

Dit voorjaar wordt de autosnelweg in de richting van Leuven vernieuwd. Op 11 maart start de uitvoering gedurende een tweetal maanden. Het verkeer zal dan tijdelijk over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moeten rijden, op de andere zijde van de autosnelweg.

Tijdens deze werken worden de op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Leuven afgesloten. Deze liggen pal in de werfzone. Verkeer op de autosnelweg dient de voorgaande of eerstvolgende afrit te nemen. De op- en afrit 27 in de richting van Nederland blijven wel open. 

Om de E314 vanuit de omgeving te bereiken wordt een omleiding aangeven richting complex 28 ‘Zolder’ via de N72. Zwaar verkeer richting Antwerpen wordt meteen omgeleid naar de E313 complex 26 Paal-Beringen. 

Vind alle projectinfo over op www.wegenenverkeer.be/heusden-zolder