Op naar energiezuinige wijken

Gepubliceerd op maandag 20 feb 2023 om 12:00

Ook Hoensbroeckstraat werd nog aan de projectwijk toegevoegd.

Je huis renoveren is goed voor de waarde van je woning, het milieu en vooral ook voor je portemonnee. Maatregelen om thuis energie te besparen betalen zich, zeker vandaag, heel snel terug. En als je in groep renoveert, kan dat tegen betere voorwaarden én zonder zorgen. Lokaal bestuur Heusden-Zolder werkt samen met Stebo om onze wijken klaar te maken voor de toekomst. De eerste wijk met een duurzame toekomst: Wijk Knaepenstraat. De afgebakende zone bestaat uit ongeveer 75 woningen en omvat naast Knaepenstraat ook Paardenweg, Bergstraat, Schaapsweg en Gemeentewinning.

Op 29 maart doen we samen met Stebo alles uit de doeken tijdens een wijkdag. De bewoners van de wijk ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Tijdens zo’n wijkdag maak je kennis met de energiespecialisten en kom je alles te weten over de wijkrenovatie. Wie interesse heeft, kan zich inschrijven voor een gratis huisbezoek. De energieadviseur van Stebo komt langs en bezorgt je een op maat gemaakt adviesrapport. Hierin vind je alle renovatiemaatregelen die de woning nodig heeft om klaar te zijn voor de toekomst.

Uiteindelijk beslis je als bewoner zelf of en welke renovaties je uitvoert. De specialisten begeleiden je doorheen de volledige renovatie. En dat gaat ver: van het opvragen van offertes, over het vergelijken van die offertes tot het maken van de beste keuze voor jou. De specialisten zorgen ervoor dat je geen enkele premie mist.

Wijk per wijk gaan de energiespecialisten van Stebo op stap. In een latere fase komen ook andere wijken aan bod.

Woon je niet in deze wijk, maar heb je wel renovatieplannen? Kom dan zeker langs voor advies op het woonenergieloket van Stebo, elke dinsdag in het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak via onze website.

Dit project wordt gesubsidieerd door Provincie Limburg.