Gepubliceerd op maandag 26 april 2021 0 u.

Veel senioren zijn eenzaam en de pandemie van afgelopen jaar heeft dat gevoel helaas versterkt. Dienstencentrum De Zandloper trok dan ook met volle overtuiging de kaart van buurtzorg. Net zoals onze wijkwerkers namen ze actief contact op met alleenwonende 85-plussers voor een aangename babbel, maar ook om de senioren goed te informeren over de maatregelen en de vaccinatiecampagne.

Buurtzorg was duidelijk klaar voor een volgende fase. Eind maart trokken onze collega’s van dienstencentrum De Zandloper erop uit in Boekt voor de eerste stoepgesprekken. Als ijsbreker en als extra hart onder de riem namen ze een leuk schilderwerkje mee, met de complimenten van de werkgroep Veerkrachtig Boekt. Deze werkgroep wil met lokale acties het welbevinden, de gezondheid en de samenhorigheid in de buurt bevorderen en is dan ook dé ideale partner voor dit buurtzorgproject.

Maar uiteraard stopt daar onze buurtzorg niet. Momenteel zitten er verschillende projecten in de pijplijn om later verder uit te rollen. Zit je zelf met een sterk idee, dan mag je altijd contact opnemen met onze collega’s van De Zandloper. Buurtzorg is iets waar we allemaal onze rol in zullen spelen.