Gepubliceerd op woensdag 1 juli 2020 10.35 u.

Domein Bovy is een parel, groots in zijn eenvoud. In het uitgestrekte wandelpark van 34 ha
geniet je volop van de natuur en verwen je je smaakpapillen in een sfeervolle bistro of op
een zonovergoten terras. Gelegen binnen De Wijers, is dit een streek met een rijke culturele
geschiedenis. Zo gaat de historiek van Domein Bovy terug tot in 1134. De graaf van Loon
stichtte toen de Norbertijnenabdij in Averbode. Twintig jaar later schonk hij aan de abdij een
landgoed van 27 ha in Bolderberg. De witheren bouwden er een prachtige vierkantshoeve.

Op het binnenplein is er een pad aangelegd dat volledig rolstoeltoegankelijk is en in de picknickweide hebben we gezorgd voor een rolstoelvriendelijke picknickbank. De bedoeling is om op termijn ook een rolstoeltoegankelijke wandellus aan te bieden. Verkies je toch liever een terrasje boven de picknick? Bistro Bovy nodigt je met veel plezier uit voor een lekker hapje of drankje, terwijl de kleinsten zich amuseren op de vernieuwde speeltuin.

Onze dieren leven als God in Frankrijk. Samen met De Winning realiseerden we een nieuw dierenpark waar ze wachten op jouw bezoekje. Bovendien zijn honden ook zeer welkom.
Op het domein vind je een hondenlosloopweide, waar onze trouwe viervoeters zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Ga zeker bij de Cosmogolem op bezoek. Deze reus is een grote kindervriend, die alles over je dromen en wensen wil weten. Iedereen heeft talent, jij ook.

Wandelen kan volop in en rond Domein Bovy want over het domein lopen er 2 kortere lussen. Het Hazenpad is een traject van 1,2km en is een kunstverwonderwandeling: werkjes van kinderen van onze Academie zijn hier levensgroot uitgewerkt en dat zorgt natuurlijk voor een bijzonder cachet. Al even charmant is Martin de IJsvogel, een wandeling van 1,7 km met speelse elementen voor kinderen rond natuureducatie De Wijers. Ga op pad met een gids en ontdek de verborgen parels van Domein Bovy. Een superleuke dag natuurbeleving met de vriendjes, de school of de jeugdbeweging!