Ook na sluitingstijd naar de bib

Gepubliceerd op maandag 20 nov 2023 om 08:30

Wist je al dat de bib elke dag open is van 10 tot 22 uur? Met Open+ zijn er nu naast de bemande openingsuren ook extra openingsuren zonder personeel. Je komt dus naar de bib wanneer het jou past. Dat is handig 's avonds, tijdens het weekend, in de zomervakantie of als je wil studeren in de bib. Open+ is 365 dagen per jaar toegankelijk, ook op feest- en brugdagen.

Tijdens je bezoek zijn er geen personeelsleden aanwezig die je kunnen helpen of begeleiden. Je moet dus zelf wel al een beetje thuis zijn in de bib om vlot van deze service gebruik te kunnen maken.

“Uiteraard is het niet zo dat iedereen hier zomaar binnen kan lopen”, zegt collega Saskia. “Je ondertekent het reglement en geeft toestemming om gefilmd te worden door de beveiligingscamera’s. Wie aangesloten is, kan met een unieke code in combinatie met de identiteitskaart de deuren open.”

Marleen Hoydonckx (schepen voor Bibliotheek)

Met deze ruime openingsuren gaan we ervanuit dat nog meer inwoners hun weg naar onze bib zullen vinden. Wie toch graag advies heeft van een medewerker, kan nog steeds tijdens de bemande openingsuren terecht.

Ben je lid van de bib, minstens 14 jaar en wil je gebruikmaken van Open+? Schrijf je eerst in voor een verplichte infosessie via heusden-zolder.bibliotheek.be.

Lees meer over Open+