Opleiding zorgkundige

Inhoud

De opleidingen huishoudelijk en logistiek medewerker en verzorgende-zorgkundige worden georganiseerd i.s.m. VDAB. De arbeidsgerichte opleiding duurt 1 jaar en is gratis. Na afloop ontvang je een bekwaamheidsattest polyvalent verzorgende/zorgkundige.

De opleiding leidt cursisten praktijkgericht op met een erkend getuigschrift dat zowel in de residentiƫle als in de thuiszorgsector, kwaliteitsvolle en professionele hulp kan bieden. Er wordt aandacht besteed aan het werken met kansarmen en minderheidsgroepen.

Deze opleiding van verzorgende/zorgkundige wordt georganiseerd in samenwerking met de VDAB en wordt gefinancierd door ESF de Europese Unie en de Vlaamse Overheid en wil kansen bieden aan werkzoekenden van de ganse regio.

Voorwaarden

Om deel te mogen nemen moet je:

  • minstens 1 dag werkloos zijn
  • medisch geschikt zijn
  • deelnemen aan intake en kennismakingsgesprek bij de VDAB en het opleidingscentrum
  • meerderjarig (18+) zijn

Meer info

Het opleidingscentrum bevindt zich in Kerkenblookstraat 7 in Heusden-Centrum.

Meer informatie over de voorwaarden, het beroep, de opleiding en de vergoedingen lees je in de brochure van het opleidingscentrum.

Voor wie

De opleiding richt zich op iedere werkzoekende die interesse heeft in de verzorgende sector. Met bijzondere aandacht aan kwetsbare groepen zoals laaggeschoolden, allochtonen en 50-plussers.

De opleiding is gratis en wordt georganiseerd i.s.m. de VDAB Social Profit.
De arbeidsgerichte opleiding duurt 1 jaar. Na afloop ontvang je een bekwaamheidsattest polyvalent verzorgende en een bekwaamheidsattest zorgkundige.