Een kwartiertje gratis ...

Als je niet langer dan 15 minuten nodig hebt, kan je gratis parkeren in winkelcentrum Cité. Je moet wel aan de dichtstbijzijnde automaat een ticket nemen. Via een druk op de groene knop krijg je een gratis ticket van 15 minuten. Indien je langer dan 15 minuten nodig heb, dan betaal je voor de tijd die je nodig hebt (tarief 1 euro per uur of 0,10 euro per 6 minuten). 

Langer shoppen ...

Wie langer dan een kwartier wil parkeren, kan een ticket kopen aan de dichtsbijzijnde parkeerautomaat. Als je een ganse of halve dag wil parkeren, omdat je woont of werkt in dit handelscentrum of je wil gaan shoppen of gezellig op café of restaurant, dan parkeer je beter op één van de gratis parkeerplaatsen aan de rand van het handelscentrum. Dit zijn bijvoorbeeld de parkeerplaats van het Brilonplein vlakbij het Rode Kruis, het Braderieplein aan de Waterleidingstraat en parking De Hoeven (aan de achterkant van Stebo).

Blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap

Personen met een handicap zijn vrijgesteld van betaling als ze hun speciale blauwe parkeerkaart duidelijk achter de voorruit van de auto leggen. Bij voorkeur parkeer je met zo’n kaart op de speciale parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Deze zijn duidelijk herkenbaar aan de blauw-witte afbakening en het symbool van ‘rolstoel’. Als de parkeerplaatsen voor personen met een handicap niet vrij zijn, mag je ook op een gewone parkeerplaats parkeren. Opgelet: de politie doet geregeld controles op misbruik van de speciale parkeerplaatsen voor personen met een handicap! 

Wat als de betaalautomaat stuk is?

Je bent wettelijk verplicht om je parkeerschijf te leggen of je kan aan de eerstvolgende automaat een ticket nemen.