Partners van het Sociaal Huis

Soms heb je nood aan gespecialiseerde hulp. Gespecialiseerde diensten kunnen je hierbij helpen. Sommige diensten werken met een zitdag in het Sociaal Huis, andere gespecialiseerde hulpverleners werken op afspraak.

CAD Limburg

Voor ambulante drughulpverlening en straathoekwerk maak je telefonisch een afspraak met CAD-Limburg via het nummer 011 27 42 98.

CAW Limburg

Het CAW-Limburg biedt in het Sociaal huis hulpverlening aan bij gezins- en relationele problemen. Je maakt telefonisch een afspraak via 011 21 20 20.

Eerstelijnspsycholoog

Ervaar je psychologische moeilijkheden. Voortaan wordt een bezoek aan de psycholoog en orthopedagoog onder bepaalde voorwaarden terugbetaald. Meer info vind je op de website van Netwerk Reling.

Je maakt een afspraak via e-mail, elpmidwestlim@gmail.com

Eerstelijns juridische bijstand

Elke 1ste en 3de maandag van de maand vindt er in het Sociaal Huis van 16 tot 18 uur een zitdag plaats van de Balie Limburg.

Je maakt een afspraak:

  • telefonisch via het nummer 011 45 61 50
  • via email: onthaal@ocmwheusdenzolder.be

DYZO

Zelfstandigen in moeilijkheden kunnen elke tweede maandag van de oneven maand van 13.30 tot 16.30 uur terecht in het Sociaal huis op de zitdag van DYZO.

Je maakt telefonisch een afspraak via 011 45 61 50. 

FOD sociale zekerheid

Voor aanvragen tot erkenning persoon met een handicap, parkeerkaart, toelage 'Zwarte Lievevrouwstraat', ... kan je elke tweede dinsdag van de maand tussen 13.30 en 15 uur terecht op de zitdag van het DG personen met een handicap in het Sociaal Huis. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Wens je informatie over je dossier dan kan je Els Boes contacteren via 02 528 68 45 of els.boes@minsoc.fed.be.