Weekend zonder alcohol, gezamenlijke controleactie

Gepubliceerd op maandag 15 jan 2024 om 17:13

Politiezones Heusden-Zolder en Beringen/Ham/Tessenderlo voeren gezamenlijke controleactie uit tijdens ‘Weekend Zonder Alcohol’

Beringen/Heusden-Zolder, 15 januari 2024 - Afgelopen weekend bundelden de politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder hun krachten in een gezamenlijke controleactie gericht op het rijden onder invloed van alcohol, in het kader van het ‘Weekend Zonder Alcohol’. De resultaten van de operatie laten zien dat deze gezamenlijke inspanning van groot belang is voor de verkeersveiligheid.

Tijdens de controleactie werden in totaal 1.167 ademtesten afgenomen met als focus het detecteren van bestuurders die onder invloed waren van alcohol. Helaas bleken 8 bestuurders de grenzen van verantwoord alcoholgebruik te overschrijden, wat resulteerde in onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs. Daarnaast werden diverse andere inbreuken vastgesteld tijdens de controle:

  • Rijden onder invloed van drugs: Twee bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed van drugs.
  • Te hoge snelheid: Eén bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren vanwege overschrijding van de toegestane snelheidslimieten.
  • Onverzekerd voertuig: Een voertuig werd in beslag genomen omdat het niet verzekerd was.
  • Boetes voor het niet (correct) gebruiken van het kinderzitje: Zes bestuurders ontvingen boetes voor het niet correct gebruiken van het kinderzitje waarbij de verkeersveiligheid van jonge passagiers in het gedrang kwam.
  • Niet dragen van veiligheidsgordel: Dertien bestuurders werden beboet voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, een essentiële maatregel voor persoonlijke veiligheid.
  • Andere boetes: Elf andere boetes werden uitgeschreven voor diverse inbreuken, waaronder het niet respecteren van de beperkingen van een voorlopig rijbewijs, het ontbreken van een keuring, gevaarlijk inhalen, fout parkeren, het gebruik van de GSM achter het stuur, fiscale inbreuken en een pv voor buitenlandse inschrijving.

De politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder benadrukken het belang van dergelijke controleacties om de verkeersveiligheid te waarborgen en herinneren bestuurders aan de ernstige gevolgen van rijden onder invloed.

Meer informatie? Raadpleeg ook onze websites www.politie-bht.be - www.politie.be/5375