Politie immobiliseert 2 voertuigen en neemt 1 bromfiets in beslag

Gepubliceerd op woensdag 15 mei 2024 om 13:30

Afgelopen weekend heeft de lokale politie Heusden-Zolder opnieuw diverse controles uitgevoerd naar aanleiding van het Solo Riders evenement. Dit resulteerde in tal van overtredingen, het in beslag nemen van een bromfiets en het immobiliseren van een bromfiets en een auto. 

Op de Brugstraat werd de bestuurder van een bromfiets uit het verkeer gehaald omdat hij voor een onveilige verkeerssituatie zorgde. Tijdens de controle kwam aan het licht dat de bestuurder geen rijbewijs heeft. De bromfiets werd geïmmobiliseerd.

Op de Koolmijnlaan werd een bromfiets met passagier betrapt op het fors overschrijden van de toegestane snelheid. De rollentestband registreerde een maximale snelheid van 85km/u. De bromfiets is voor 30 dagen in beslag genomen.

Tijdens een verkeerspatrouille in Kolderhof is een bestuurder van een BMW opgemerkt waarvan onze politie weet dat hij een rijverbod heeft. Ook dit voertuig is geïmmobiliseerd.

Verder zijn er verschillende boetes uitgeschreven voor foutief parkeren en is een rijbewijs onmiddellijk ingetrokken wegens gsm-gebruik achter het stuur.