Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2019 12.36 u.
Oplossing voor Irislaan en Heidestraat

Naar aanleiding van verschillende meldingen in verband met sluipverkeer en overdreven snelheid in de Irislaan en de Heidestraat in Bolderberg, voerden onze diensten objectieve metingen en tellingen uit. Zowel de resultaten als de feedback uit het project Route2school bevestigden het probleem.

In overleg met verkeerskundigen en de lokale politie wordt gekozen voor een scenario waarbij het doorgaand autoverkeer in de Irislaan en de Heidestraat wordt geweerd. Het kruispunt wordt echter niet volledig afgesloten, om plaatselijk verkeer in de wijk mogelijk te houden.

Dankzij deze aanpak creëren we geen verschuivingen van het sluipverkeer naar omliggende straten en is de impact voor de inwoners van de bloemenwijk relatief beperkt. Het gevolg is een veiligere en meer leefbare wijk, met enkel nog plaatselijk autoverkeer.

In de week van 8 juli plaatsen onze diensten een proefopstelling. Eind 2019 volgt een evaluatiemoment met de buurtbewoners, sturen we bij waar nodig en zorgen we voor een mooie en definitieve inrichting. Samen maken we van de bloemenwijk een verkeersveilige en leefbare buurt.