Publieke laadpalen

Als burger, onderneming of taxi-/deelwagenbedrijf kan je bij het Departement Mobiliteit en Openbare Werken een publieke laadpaal aanvragen op het openbaar domein via een digitaal loket (Paal volgt Wagen). Als je zelf geen plaats hebt voor een laadpaal en een bestaand publiek laadstation te veraf is, kan je zo toch een paal op maximaal 250 meter van je deur verkrijgen.

Publieke laadpalen zijn voor iedereen toegankelijk en als burger kan je je auto hier (betalend) opladen door middel van een mobiel abonnement of een laadpas, al dan niet gekoppeld met een mobiele applicatie. Ons lokaal bestuur werkt elke dag aan een groenere, duurzame gemeente. Het plaatsen van publieke laadpalen op bruikbare locaties kan ons daarbij zeker helpen. Heb jij een elektrische wagen of ben je van plan er eentje aan te schaffen maar is er geen laadpaal in de buurt. Vanaf nu is er een oplossing! Je kan een publieke laadpaal aanvragen via de Vlaamse overheid. De aanvraag is kosteloos en indien de aanvraag is goedgekeurd volgt de installatie door en op kosten van de Vlaamse overheid.

Meer info en aanvragen

Huidige locaties

Op dit moment vind je een 80-tal laadpalen op een 20-tal locaties in onze gemeente. De palen hebben een vermogen van tussen de 11 en 184 kW/u, wat betekent dat je er je wagen voor 80% kan opladen binnen de 30 minuten tot 4.5 uur.

Je vindt een overzicht op ons stratenplan.