Rap op Stap

Gepubliceerd op dinsdag 22 mrt 2022 om 13:09

Budgetvriendelijk op uitstap

Rap Op Stap is een reiskantoor waar je terecht kan om een vakantie te boeken of een daguitstap te plannen. Of toch als je hoort tot die groep van mensen voor wie er behoorlijk wat drempels zijn om zo’n uitstap te maken.

Mensen in armoede leven vaak in stress en isolement en blijven binnen de 4 muren van hun woning. Net deelnemen aan de maatschappij is een belangrijke voorwaarde om uit de spiraal van armoede te geraken. Om dit te realiseren, ging ons Sociaal Huis een charter met Rap op Stap aan. We ondersteunen vzw Play it Loud om in onze gemeente een Rap op Stap-kantoor in te richten. We verwijzen gebruikers van onze diensten door, maar de vzw draagt haar expertise ook aan ons over. Zo leren we van elkaar. Door te sensibiliseren krijgt dit thema de aandacht die het verdient.

Wij gingen op bezoek in de Rap op Stap-caravan en spraken er met vrijwilliger Ticiana.

Waarom is het zo belangrijk dat iedereen op uitstap of vakantie kan?

“Op vakantie gaan is niet alleen maar voor mensen die er het budget voor hebben. Op vakantie of uitstap gaan is ontstressen, uit je eigen omgeving stappen, sociaal isolement doorbreken, maar vooral de dagelijkse sleur even kunnen loslaten en vergeten.”

Hoe gaan jullie tewerk?

“Bezoekers komen meestal bij ons terecht via hulpverleners of hun eigen netwerk. Maar ook mensen die toevallig langs onze caravan passeren, kunnen gerust even binnenspringen. Wij nemen dan ruim de tijd om een boeking uit te voeren of gewoon een praatje te maken. Bezoekers geven aan welke activiteiten ze graag willen doen en we bekijken dan samen wat haalbaar is binnen hun budget.”

Elke donderdag van 13 tot 16.30 uur vormt de caravan van vzw Play it Loud een Rap op Stap-kantoor op het Sint-Willibrordusplein. 

Wil jij ook als vrijwilliger aan de slag in het Rap op Stap kantoor? Meld je aan bij vzw Play it Loud via 011 74 00 28 of kobe@playitloud.be.

Info: www.iedereenverdientvakantie.be