Relax-o-meter valt in de prijzen

Gepubliceerd op maandag 17 jan 2022 om 18:21

Geen medicijn kan op tegen elke dag een half uurtje stappen. Wist je dat je het hele jaar door op onze relax-o-meter kan wandelen? Een interactieve wandeling van ongeveer 5 km die je via QR-codes helpt om je geest een positieve boost te geven.

Eind vorig jaar sleepte onze relax-o-meter een #sportersbelevenmeer-award in de wacht in de categorie ‘sporten in de natuur’. Team Sport krijgt hiervoor een cheque van 750 euro, waarmee we met plezier investeren in een nog gevarieerder sportaanbod in Heusden-Zolder.

Maar we strijken niet alle eer op: de relax-o-meter kwam tot stand door het eindwerk van de Heusden-Zolderse Giete Philips en haar medestudente Claudia Vroonen. Wij gingen in gesprek met de twee sportieve meiden.

Hoe hebben jullie het concept van de relax-o-meter bedacht?

Giete: “Vanuit onze opleiding Sportbeleid-sportmanagement aan de KU Leuven werkten we een sportproject uit. We probeerden ons vooral te focussen op de dingen die wij belangrijk vinden om zo het concept vorm te geven. We wilden een project opstarten dat toegankelijk is voor iedereen, aantrekkelijk is voor alle leeftijden en een meerwaarde kan bieden tijdens de coronaperiode. Het resultaat, de relax-o-meter, is een innovatief project met als hoofddoel de inwoners aanmoedigen om te blijven bewegen op een laagdrempelige en attractieve manier.”

Claudia: “Door een wandeling aan te bieden met een extra dimensie hoopten we de fysieke en mentale gezondheid van de inwoners te verbeteren en te ondersteunen. Het project laat zien hoe eenvoudig en fijn het kan zijn om in beweging te blijven. Natuurlijk hadden wij het project nooit kunnen realiseren zonder de ondersteuning van Team Sport. Wij zijn dan ook super dankbaar dat wij de kans hebben gekregen om het project voor het eerst te lanceren in Heusden-Zolder.”

Claudia, waarom is sporten in de natuur zo belangrijk?

“Als ex-sportkotters is sport natuurlijk super belangrijk voor ons. Wij zien het als een manier om te ontspannen en alle zorgen te vergeten. Als ik bijvoorbeeld ga lopen in de natuur kom ik veel meer tot rust dan wanneer ik voor een volle zaal sportles geef. Sporten is zoveel meer dan alleen maar bewegen.”

Giete, wat vind je van het sportaanbod in onze gemeente?

“In vergelijking met andere Limburgse gemeenten heeft Heusden-Zolder een heel uitgebreid aanbod. Er zijn veel verschillende manieren om te bewegen en ik vind dat onze gemeente daar mooi op inspeelt. Met het gevarieerde aanbod is er voor ieder wat wils en hopelijk vinden alle inwoners zo hun weg naar de sportwereld.”

Zo, zet die stapschoenen al maar klaar!