Gepubliceerd op maandag 24 juni 2019 18.09 u.
Een reuze(n)leuke dag op domein Bovy

Lambert Hoelen, Leyn Weckx, Tijl, Jef Slam of Trees Turf … het zijn namen die ongetwijfeld een belletje laten rinkelen. Op zondag 21 juli verzamelen ze op Domein Bovy voor de REUZEn!, een dag waar de reuzen centraal staan. Reuzen uit Oudsbergen, Maasmechelen of Hasselt zullen ook van de partij zijn. Het belooft een reuze(n)leuke dag te worden!

Sinds 2018 is ook Heusden-Zolder een reuzenvriendelijke gemeente. Met onze reuzen horen we tot de absolute reuzentop van Limburg. Dankzij de samenwerking met de reuzengilden van Heusden-Zolder en Reuzen in Vlaanderen (afdeling Limburg) zetten we zowel onze eigen reuzen maar ook ons cultureel erfgoed meer in de kijker.

De reuzendag is dan ook dé ideale uitstap voor wie wat wil bijleren over onze reuzencultuur. Van 11 tot 17 uur kunnen kinderen gratis deelnemen aan een spannende zoektocht en leren ze alles over de geschiedenis van de reuzen. Natuurlijk leren ze onze grote vrienden ook van dichtbij kennen.

Wie na de speurtocht zin heeft in iets lekkers, kan om 17 uur gezellig aanschuiven voor de BBQ van Bistro Bovy. Voor slechts € 15 geniet je van drie stukken goed gebakken vlees en natuurlijk een groentenbuffet. Schrijf je voor 17 juli in via bistrobovy@dewinning.be.

Welke reuzen mag je allemaal verwachten? We zetten ze even op een rij: Lambert Hoelen, Leyn Weckx, Tijl, Jef Slam, Trees Turf, de Golem, Pancraas van Waasmont (Waasmont), Hendrik van Wassenaer (Oudsbergen), Zjang den Heimeier (Oudsbergen), Bet van in den duyvelsrijth (Oudsbergen), Leo (Maasmechelen), Emma (Maasmechelen), Sjotte Jef (Maasmechelen), Vranke Mie (Maasmechelen), Piersus van Trèke Bas (Hasselt) en Bèrb van Mei vanne Krekel (Hasselt).

REUZEn! is een organisatie van gemeente Heusden-Zolder i.s.m. Reuzen in Vlaanderen- afdeling Limburg en Histories vzw, met de steun van erfgoedcel Mijnerfgoed.