Gepubliceerd op dinsdag 10 september 2019 10.31 u.
Wil je extra rijervaring opdoen?

In het najaar krijgen 96 onervaren chauffeurs uit onze gemeente weer de kans om wat extra rijervaring op te doen. Op 9 en 10 november kunnen ze deelnemen aan één van onze rijvaardigheidscursussen. Met de basiscursus Car Control ligt gedurende vier uur de focus op defensief en anticiperend autorijden, maar ook op ongevallenpreventie. De opleiding vindt zoals steeds plaats op de terreinen van ProMove op Circuit Zolder. Wel even opletten: deze cursus is een aanvulling op het verplichte terugkommoment en geen vervanging ervan.

Na een opfrissing van de verkeersregels springen de cursisten in de wagen bij hun instructeur en krijgen ze persoonlijk advies bij het uitvoeren van de verschillende oefeningen. Deze werkwijze biedt meer ruimte voor vragen en interessante tips om later veilig de baan op te gaan. Elke deelnemer gaat naar huis met een attest van rijvaardigheid.

In totaal zijn er vier sessies met telkens maximum 24 deelnemers:

  • Zaterdag 9 november: 8.30 – 12 uur of 13 – 16.30 uur
  • Zondag 10 november: 8.30 – 12 uur of 13 – 16.30 uur

De kosten voor de deelnemer bedragen slechts 20 euro i.p.v. de gebruikelijke 150 euro. Het overige bedrag neemt het gemeentebestuur voor haar rekening. Wie sinds 2017 een rijbewijs behaalde, komt in aanmerking voor de rijvaardigheidscursussen. Zij krijgen een brief met alle info over inschrijven en betalen in de brievenbus.

SCHRIJF JE HIER IN