Samen sterk voor werk

Gepubliceerd op vrijdag 17 dec 2021 om 12:11

Heusden-Zolder, Beringen en VDAB gaan nauwer samenwerken om meer inwoners uit kansengroepen aan een job te helpen. De verschillende partners hebben dat engagement in december officieel bekrachtigd door een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Tot eind 2025 pakken we de uitdagingen op de arbeidsmarkt samen aan.

Door de krachten te bundelen hopen we verschillende ambities te bereiken. Jongerenwerkloosheid terugdringen is een van de speerpunten. Jongeren die geen diploma secundair onderwijs halen, vinden heel moeilijk werk. Daarom werken we samen met de jongerenbemiddelaar van VDAB een aanpak uit voor jongeren die het onderwijs te vroeg dreigen te verlaten. Ook de andere werklozen proberen we weer warm te maken voor de arbeidsmarkt. Een derde actiepunt in de overeenkomst moet ervoor zorgen dat er meer kansen zijn voor inwoners om aan de slag te gaan bij sociale tewerkstellingsinitiatieven.

Onze lokale bedrijven spelen een belangrijke rol in dit verhaal. Om de twee jaar organiseren de lokale besturen en VDAB een jobbeurs voor bedrijven in Heusden-Zolder en Beringen die inwoners uit kansengroepen een job willen aanbieden. Samen staan we sterk voor werk!