Samen-werkt gaat van start

Gepubliceerd op woensdag 16 feb 2022 om 14:37

De officiële opening liet op zich wachten, maar uitstel is geen afstel! Het project Samen-werkt#Heusden-Zolder is een netwerkproject waar jongeren tussen 18 en 30 jaar centraal staan. Samen met een vaste trajectbegeleider gaat de jongere op zoek naar de gepaste begeleiding die de jongere wilt en nodig heeft. De einddoelstelling is om de jongere aan duurzaam (vast) werk te helpen.

In het traject naar werk zijn veel tussenstops mogelijk: zelfvertrouwen opbouwen, psychische begeleiding, huisvesting, hulp bij verslavingsproblematiek, stages, opleiding volgen, hulp bij het behalen van een rijbewijs, …

Waarom deze officiële opening een jaar nadat het project gestart is? Uiteraard was er uitstel door corona. Verder is het project een netwerkproject. De trajectbegeleiders gaan samen met de kernpartners (Arktos, Emino, VDAB, Sociaal Huis en Lokaal Bestuur Heusden-Zolder) op zoek naar organisaties met net die specialisaties op vraag van de specifieke noden van de jongere.

Op 22 maart om 17 uur worden heel wat (mogelijke) partners en organisaties uitgenodigd op het Marktplein 9/20 (boven de Kringwinkel) om kennis te maken met het project. Na een welkomstwoord door burgemeester, Mario Borremans, delen jongeren zelf hun ervaring over het project. Daarna zal nog een kleine toelichting gebeuren door één van de kernpartners met als afsluiter een optreden door een jongere. Uiteraard voorzien we daarna de nodige drank en hapjes om de werkdag op een leuke manier af te sluiten en het netwerken nog aangenamer te maken.

Corona is nog steeds niet het land uit. We vragen aan iedere bezoeker om je corona safe ticket klaar te houden aan de inkom. Hoe het netwerkmoment plaats zal vinden is afhankelijk van de geldende maatregelen.