Samen zijn we Heusden-Zolder

Gepubliceerd op woensdag 10 apr 2024 om 08:27

Vandaag vieren heel wat inwoners het einde van de ramadan met het Ramadanfeest. Het feest is een tijd van vreugde, verbondenheid en nu meer dan ooit een tijd van verzoening.

De incidenten in de Koolmijnlaan hebben in Heusden-Zolder en ver daar buiten voor heel wat ongerustheid gezorgd. Gelukkig zijn de gemoederen ondertussen bedaard en is de rust teruggekeerd. Die rust hebben we onder andere te danken aan onze politiediensten en de samenwerking met de andere korpsen in onze provincie. De taskforce analyseert nog steeds het beeldmateriaal van die periode en neemt nog steeds de gepaste gerechtelijke stappen.

Burgemeester Mario Borremans uit zijn dankbaarheid aan alle betrokken partijen: “Naast de inzet van onze politiediensten konden we ook rekenen op de medewerking van verschillende partners om de rust zo snel mogelijk te doen keren. IG Sultan Ahmet Moskee, Diyanet Selimiye Moskee en vzw VIZYON (Yeni Moskee) riepen samen op tot kalmte en samenhorigheid. Vanuit hun eigen netwerk konden we zo sneller op de bal spelen. In die periode waren ze voor ons zeker een belangrijke partner om mee aan tafel te hebben.”

Het lokaal bestuur blijft zich samen met alle betrokken partners verder inzetten voor een veilige en harmonieuze gemeenschap. Allemaal samen zijn en blijven we Heusden-Zolder.