Scholen

Ook voor alle scholen in Heusden-Zolder wordt het EK Wielrennen een unieke beleving.

EK-sportbeurs

Dit jaar geen traditionele sportbeurs, maar wel een heuse EK-beleving voor al onze scholen. Op donderdag 12 en vrijdag 13 september verzamelen meer dan 2200 leerlingen in en rond de velodroom en op Circuit Zolder voor een dag vol sport en plezier.

Verschillende sportclubs uit Heusden-Zolder zorgen voor initiaties. Van voetbal tot atletiek, er is voor elk wat wils! Maar wat deze sportbeurs echt uniek maakt, is een passage door het EK-rennersdorp, waar ze de wielersfeer opsnuiven en de kenmerken van zo'n groot sportevenement ontdekken aan de hand van onze EK-bingo. Een uniek aandenken aan de koers maakt deze dag onvergetelijk.

Team Sport staat paraat om de kinderen te begeleiden, of het nu per fiets is of met comfortabel busvervoer naar de velodroom. 

Steek je school in een wielerjasje

Het lokaal bestuur brengt het EK Wielrennen tot in het klaslokaal. Met een pakket vol vlaggenlijnen, ballonnen, stoepkrijt, zwaaivlagjes en kleurplaten, dagen we iedereen uit om de school in een EK-wielerjasje te steken.

Limburg 2024 voorleesboekje

Limburg 2024 wil (lagere) scholen in Limburg betrekken bij het evenement. Niet door middel van een klassiek lessenpakket, maar met een EK voorleesboekje met een krachtige maatschappelijke boodschap. 

Het EK kinderboekje is een verhaal voor kinderen van het derde leerjaar over gelijkheid tussen jongens en meisjes in de koers, doorzettingsvermogen en veiligheid. Kinderen krijgen een spannende en toegankelijke introductie in de wereld van het wielrennen. Misschien inspireert het hen wel om in de voetsporen – of beter: klikpedalen – van hun sportieve helden Bob en Billie te treden?

Elke leerling uit het 3de leerjaar in een school in Heusden-Zolder ontvangt het boekje in de eerste week van september. De leerkrachten krijgen een kant-en-klare bundel die ze kunnen gebruiken voor een les van 1 uur over het EK Wielrennen. We maken op een kindvriendelijke manier de link met de krachtige boodschap van het EK, waarbij gelijkheid, fietsveiligheid en duurzaamheid centraal staan.

Ontdek het voorleesboekje