Scouts & gidsen De Perenboom

Iedere zondag werking voor 6 tot 18 jaar van 14 tot 17 uur

Scouts & gidsen De Perenboom waren te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Wij zijn een kleinschalige maar heel gezellige scouts! Iedereen kent iedereen en dat maakt ons één grote scoutsfamilie.

Augustus 2020 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Deze maand gaan we op bezoek bij de avontuurlijk aangelegde scouts De Perenboom.

Daar treffen we scouts in hart en nieren Lauren, Seppe, Lisa en Karel. “Wij zijn een kleinschalige maar heel gezellige scouts! Iedereen kent iedereen en dat maakt ons één grote scoutsfamilie”, steekt Lauren van wal. De aangename locatie van hun lokalen, midden in de natuur, draagt er zeker toe bij dat de leden ervaringen opdoen die ze de rest van hun leven meedragen.

“Iedereen is heel welkom bij ons!” vertelt een enthousiaste Seppe. “Begin september is er de  jaarlijkse open scoutsdag en dan kan iedereen een kijkje komen nemen. En elk kind kan enkele weken met onze activiteiten meedoen om daarna pas te beslissen of ze lid willen worden.”

En lid worden is zeker de moeite! Iedere zondag voorziet de leiding van 14 tot 17 uur heel wat leuke activiteiten voor hun vier gemengde leeftijdsgroepen (kapoenen, kawels, jonggivers en givers).  Lisa: “Dat is elke keer weer drie uur lang plezier gegarandeerd.”

Naast de wekelijkse activiteiten organiseert scouts en gidsen De Perenboom af en toe weekenden en het groot kamp in de zomervakantie is een hoogtepunt.  Maar daar blijft het niet bij...  Ook de gezellige kerstboomverbranding op de zaterdag na driekoningen en een mosseldag, waarbij er voor ieder wat lekkers is, zijn klassiekers.  “En als corona ons niet stopt, dan houden we in oktober onze eerste fuif!”, klinkt Karel hoopvol. 

Ben je nieuwsgierig naar wat onze scoutsvrienden nog allemaal doen? Ga dan zeker op een zondagnamiddag even langs in de Oude Baan. Of neem een kijkje op hun website https://heusden.scoutsgroep.be/ of facebookpagina www.facebook.com/scoutsdeperenboom voor meer informatie en mooie sfeerbeelden van de activiteiten.

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Sociale media

Contact

Oude Baan 49/51 49-51 , 3550 Heusden-Zolder
Website
www.scoutsheusden.be