SDG's

De Verenigde Naties lanceerden 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (de zogenaamde ‘Sustainable Development Goals’ of SDG’s) die onze wereld moeten veranderen tegen 2030.

Ze zijn de opvolgers van de Millenniumdoelstellingen, met dit fundamentele verschil dat ze niet meer uitgaan van de klassieke Noord-Zuid indeling. Deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn universeel en gelden voor alle landen in de wereld, noord en zuid, oost en west. Dit betekent dat er veel uitdagingen zijn en tegelijk veel kansen om gezamenlijk de schouders onder dit universele verhaal te zetten.

Het ultieme doel? Een duurzame planeet zonder armoede!

De 17 doelstellingen:

Je kan bovenstaande doelstellingen onderverdelen in 5 grote thema’s: Mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschap. Meer informatie vind je op de website sdgs.be.

Heusden-Zolder en de SDG’s:

Het gemeentebestuur engageerde zich om aan deze doelstellingen te werken en ondertekende dan ook de engagementsverklaring vanuit de VVSG.

Maar we doen dit niet alleen. We zijn er zeker van dat verschillende initiatieven in Heusden-Zolder inzetten op duurzaamheid en dat willen we in de bloemetjes zetten. Tijdens de eerste “Week van de Duurzaamheid” van 18 tem 25 september 2018 brachten we daarom verschillende duurzame helden in beeld.