Karateschool Shoshin dōjō

Shoshin dōjō was te gast was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz).

Wie aan karate-dō doet, voelt zich vaak meer zelfverzekerd, heeft een beter zelfbeeld en is weerbaarder.

Februari 2023 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Voor deze editie nemen we kijkje bij karateschool Shoshin dōjō.

In deze dōjō beoefenen ze Shōtōkan Karate-dō, een oosterse krijgskunst waarbij discipline, respect, doorzettingsvermogen en hoffelijkheid centraal staan.

Lesgever Kris Lenaerts: “Onze focus ligt op de lichamelijke en mentale ontwikkeling van onze leerlingen. Wie aan karate-dō doet, voelt zich vaak meer zelfverzekerd, heeft een beter zelfbeeld en is weerbaarder. Je leert jezelf te verdedigen en verbetert tegelijk je conditie en lichaamsbeheersing.”

Naast hard trainen, is er in de karateschool ook plaats voor plezier. “Karate is ideaal om na een drukke werk- of schooldag volledig te ontspannen”, zegt lid Nathalie Princen. “Uiteraard zijn naast de fysieke inspanningen ook de contacten na de les of bij andere evenementen minstens even belangrijk. Onze Karate Challenge is een leuk voorbeeld. Onze jeugdleden dagen dan hun ouders uit om eens deel te nemen aan de les. Zweten gegarandeerd!”

De dōjō is lid van een internationale federatie waardoor leden regelmatig stage kunnen lopen bij andere nationale en internationale lesgevers. Ook topinstructeurs. “Als het kan, nodigen we een Japanse sensei uit om eens les te geven”, verduidelijkt lid Jeroen Aerts.

Shoshin dōjō legt de focus niet op het wedstrijdaspect van de krijgskunst, maar wel op persoonlijke ontwikkeling. Jong of oud, iedereen is welkom. Karateka Ben Vandebergh: “Als je een open houding hebt en leergierig bent, dan kom je al heel ver. Kinderen en volwassenen trainen hier apart zodat elk lid op het juiste niveau les kan volgen. Wie wil, kan in onze dōjō ook examens afleggen om in graad te verhogen.”

Is je interesse gewekt en ben je minstens 6 jaar oud? Shoshin dōjō biedt je 4 gratis proeflessen aan. Geef op voorhand een seintje, draag sportieve kledij en ontdek of karate jouw ding is!

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Info

Shoshin dōjō is aangesloten bij SKIF Belgium, onderdeel van het overkoepelende SKIF (Shōtōkan Karate Dō International Federation) met hoofdzetel te Tokyo - Japan. 

In onze federatie beoefenen we het traditionele Shōtōkan Karate-dō volgens de technische richtlijnen van Hirokazu Kanazawa Soke – 10de dan.

Als SKIF Belgium-lid maak je deel uit van een wereldwijde "Karate-familie van SKIF Karateka", dus de “F” in “SKIF” betekent niet alleen "Federatie", maar ook "Familie".

Shōtōkan Karate-dō kan door alle mensen van alle leeftijden beoefend worden. Minimum leeftijd is 6j - eerste studiejaar. 

De eerste 4 lessen zijn gratis. Men kan op ieder moment van het jaar starten. Er zijn geen vooropgestelde startdata. 

Geef wel even op voorhand een seintje. Sportieve kledij volstaat.

De lesuren kan je terugvinden op onze website : lesuren en meer info

Sociale media

Contact

Vrunstraat 30 , 3550 Heusden-Zolder
Tel.
0478 40 47 08
karate@shoshin.one
Website
shoshin.one/

Lesgever

Kris Lenaerts

Hemelrijk 53 , 3550 Heusden-Zolder
GSM
0478404708
karate@shoshin.one