Gepubliceerd op woensdag 17 april 2019 11.34 u.
De eerste stap is gezet! Op 15 april is Boomzorg Loenders gestart met het kappen van 46 populieren. Deze kapping is nodig om het kunstgrasveld aan te leggen.

Vorig jaar ontving het gemeentebestuur 435 341 euro subsidie van Sport Vlaanderen voor de vernieuwing van de site Vrijheid in de Sint-Annastraat. De gemeente reserveerde zelf al 1,9 miljoen euro maar kan, dankzij de financiële injectie van de Vlaamse overheid, de site grondig aanpakken.

Buitensporten

De oudste en grootste rugbyclub van Limburg verhuisde enkele jaren geleden al naar de site. Zij ziet nu mogelijkheden tot vernieuwing van de infrastructuur om zo in de toekomst verder te groeien.

De site moet verder de mogelijkheid bieden om de voetbalclubs in Heusden-Zolder beter te ondersteunen. Uiteraard stappen niet alle voetbalclubs in dit verhaal, maar wel werden enkele clubs warm gemaakt om hier in de toekomst te trainen.

Bij alle geïnteresseerde clubs werd gehoord wat de behoeften zijn. Hier zit iedereen op dezelfde golflengte: nieuwe kleedkamers, douches, bergruimtes, vergaderlokalen maar ook extra velden en voldoende parking. Dit allemaal zal aangevuld worden met mogelijkheden voor de recreatieve sporter zoals een zandzone, aansluiting op wandel-, fiets- en looppaden en een padbolterrein.

Naast onze eigen gemeentelijke clubs en de recreatieve sporters houden we ook contact met private aanbieders van sport om zo de site optimaal te benutten.

Het project bevestigt nogmaals de sportieve ambities van onze gemeente en het belang ervan voor het beleid.

Kunstgrasveld

Op 24 april buigt het schepencollege zich over de goedkeuring van bestek. Daarna zal het in de markt kan geplaatst worden. De timing voor de werken is zo voorzien dat het veld speelklaar is bij het begin van het nieuwe sportseizoen.