Gepubliceerd op maandag 2 maart 2020 14.48 u.

Met de herinrichting van de site Vrijheid tot een buitensportcentrum bewijst het lokaal bestuur Heusden-Zolder dat investeren in sport en topsport hoog op de agenda staat. Het project krijgt een financiële injectie van maar liefst 2,8 miljoen euro, waarvan 435.000 euro via subsidies van Sport Vlaanderen.

Dankzij de input van de verschillende sportclubs wordt een masterplan samengesteld. Dit plan omvat onder andere een nieuw gebouw met kleedkamers, een kantine, een leslokaal en voldoende bergruimte zowel binnen als buiten. De opdracht werd onlangs bekrachtigd via het schepencollege en gegund voor uitvoering. Momenteel staat de zomer van 2021 voorop gesteld als opleverdatum.

De site blijft de thuishaven van Rugbyclub9, maar zal het gezelschap krijgen van andere voetbalclubs van onze gemeente, die er zullen trainen of wedstrijden zullen spelen. FC Anadol is bijvoorbeeld de eerste voetbalploeg die mee op de kar springt en vanaf volgend seizoen zal trainen op de nieuwe kunstgrasvelden.

Na overleg met Sport Vlaanderen kreeg Heusden-Zolder overigens toestemming om het voorstel tot aanleggen van padelterreinen te vervangen door het uitbouwen van een skatepark. We merken dat deze toekomstige olympische sport voldoende draagkracht heeft en op heel wat enthousiasme kan rekenen. De site Vrijheid wordt in de toekomst ongetwijfeld een sportlocatie om rekening mee te houden!