Gepubliceerd op maandag 28 september 2020 0 u.

Met de herinrichting van de site Vrijheid tot een buitensportcentrum bewijst het lokaal bestuur Heusden-Zolder dat investeren in sport en topsport hoog op de agenda staat. Het project krijgt een financiële injectie van om en bij de 3 miljoen euro, waarvan 435 000 euro via subsidies van Sport Vlaanderen.

Het masterplan omvat een nieuwbouw met kantines, kleedkamers en bergruimtes, de aanleg van 2 kunstgras- en 3 natuurgrasvelden, een zandzone en outdoor fitness. Het plan nam midden september alvast een goede start met de aanleg van de kunstgrasvelden. De werken duren ongeveer een 8-tal weken. Het voorontwerp van de nieuwbouw werd onlangs bekrachtigd via het schepencollege en kan nu in voorbereiding voor de omgevingsvergunning en het bestek voor de bouw zelf. De werken vatten aan in het voorjaar van 2021.

De site blijft de thuishaven van Rugbyclub9, maar zij krijgt het gezelschap van voetbalclubs uit onze gemeente, die er zullen trainen of wedstrijden spelen. Bedoeling is om hiermee vanaf volgend jaar te starten.

Na overleg met Sport Vlaanderen kreeg Heusden-Zolder overigens toestemming om het oorspronkelijke voorstel tot aanleggen van padelterreinen te vervangen door het uitbouwen van een skatepark. We merken dat deze toekomstige olympische sport voldoende draagkracht heeft en op heel wat enthousiasme kan rekenen. De aanleg van het park is gepland na de winter van 2020.

De site Vrijheid wordt in de toekomst ongetwijfeld een sportlocatie om rekening mee te houden!