Sluikstorten & zwerfvuil

Sluikstorten

Sluikstorten is het storten van afvalstoffen op plaatsen waar dit wettelijk of reglementair verboden is, of afvalstoffen die gestort of achtergelaten worden op niet-reglementaire tijdstippen of in niet-reglementaire recipiënten.

Iedereen stoort zich eraan: een defecte wasmachine in het bos of een oude matras, bouwpuin, ... Het hoeft niet! Want als je het naar het bos kan brengen, kan het ook naar het recyclagepark brengen. Meestal nog gratis ook! In sommige gevallen moet je een kleine vergoeding betalen.

Zwerfvuil

Rondslingerend afval of zwerfvuil is een probleem, ook in onze gemeente. We hebben een ploeg van de werkplaatsen om in onze gemeente zwerfvuil op te ruimen. Deze ploeg zorgt ook voor het ledigen van de vuilbakken en het ophalen van het gesorteerde afval bij de eigen gemeentelijke diensten en gebouwen. 

Om het zwerfvuilprobleem aan te pakken, is er ook intensieve samenwerking met de inwoners om hun buurten schoon te houden. Een aantal vrijwilligers ruimt het hele jaar door zwerfvuil op in hun eigen straat of in hun buurt. Sommigen doen dagelijks hun traject, anderen wekelijks of maandelijks naargelang van de hoeveelheid zwerfvuil.

Gerelateerde items