Sociaal Huis start sportief initiatief

Gepubliceerd op dinsdag 5 mrt 2024 om 13:47

Heusden-Zolder zette in september koers naar een dynamische visie: de sportiefste gemeente worden. Ook onze collega’s van het Sociaal Huis zetten onze ambitie kracht bij en komen met een sportief initiatief op de proppen.

Maatschappelijk werker Lenka Bammens: “Omdat bewegen of sporten voor iedereen haalbaar moet zijn, verdelen we binnenkort sportzakjes over de verschillende gezinnen waarvan de ouders onder onze begeleiding zijn. We willen de ouders en hun kinderen laten proeven van sporten om zo de stap naar een vereniging of club makkelijker te maken.”

De actie richt zich vooral op gezinnen met kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar. “Gezien de leeftijd van de kinderen leek het ons dan ook meer dan logisch om de hulp in te roepen van AAP en NEL.  In het pakket zit dan ook een heleboel info over het kinderaanbod of een toffe speelkaart met alle speelterreintjes van onze gemeente”, aldus Bammens.

In totaal worden in de maand maart een honderdtal sportzakjes verdeeld.  En dat is zeker goed getimed met de paasvakantie in het achterhoofd.  Het belooft een sportieve vakantie te worden!