Specialist Energie & Klimaat

Profiel

Heusden-Zolder heeft als gemeente heel wat te bieden. We vinden het belangrijk klaar te staan voor de toekomst en ervoor te zorgen dat alle inwoners een betere en meer duurzame leefomgeving tegemoet gaan. We investeren onder meer in duurzame energie en het klimaat. Onze gemeente verbond zich aan het Lokaal Energie- en klimaatpact. Ben jij op zoek naar een duurzame job?

Als specialist energie & klimaat help je Heusden-Zolder op weg naar een meer duurzame en energievriendelijke gemeente. Concreet engageer jij je voor de uitvoering van het Lokaal Energie-en Klimaatpact tegen 2030 samen met je collega’s. Het gaat onder meer over droogte, energie, mobiliteit en groen. Je gaat in overleg met andere teams en samen coördineer je dit project. Zo zorg je voor een goede uitvoering en opvolging van het actieplan.

Vaardigheden

 •  Met jouw uitstekende analytische vaardigheden maak jij een analyse van het energiebeleid in de gemeente. Jij zorgt voor een goede uitbouw van het energie- en klimaatpact en jij overtuigt anderen met doorgedreven data en goede argumenten.
 • Jij hebt zin te werken aan een duurzamere wereld. Jij engageert je voor de gemeente samen met andere teams en je collega’s. Jij brengt de verschillende domeinen samen en realiseert zo concrete projecten. Je houdt een oog op mogelijke subsidies en het meerjarenplan.
 • Intern stem jij af met de verschillende domeinen en stakeholders. Jij zet onze burgers aan tot participatie. Jij luistert naar hun ideeën en jij helpt hen bij klachten.

Selectievoorwaarden

Je hebt een relevant bachelordiploma of een algemeen bachelordiploma met 2 jaar relevante ervaring.

Ons aanbod

Wij bieden jou een contractuele functie van onbepaalde duur. Een brutomaandloon tussen €2.560 en €3.144  (niveau B1-3, max. 15 jaar anciënniteit). We leggen een wervingsreserve aan van een jaar, maar we doen op korte termijn een invulling. Jouw loonpakket wordt aangevuld door de volgende voordelen:

 • Maaltijdcheques van €7,5 per werkdag
 • Ecocheques
 • Een glijdend uurrooster en een goede work-life balance
 • Fietsvergoeding en/of terugbetaling van het openbaar vervoer
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door tal van opleidingen
 • Gratis hospitalisatieverzekering met voordelig tarief voor je gezin
 • GSD-V Pluspas
 • Minimum 30 verlofdagen per jaar

Daarnaast ben je een maatschappelijke meerwaarde in een groeiende en boeiende gemeente.

Wij werven aan op basis van competenties en talenten, ongeacht leeftijd, gender, origine of handicap. Twijfel jij nog aan je kansen? Dan moedigen we jou toch aan om je kandidaat te stellen.

Selectieprocedure

De selectieprocedure bestaat uit een schriftelijke proef, een selectiegesprek en een psychotechnisch onderzoek. Heb je een beperking en kunnen wij voor een redelijke aanpassing zorgen? Aarzel niet en geef ons een seintje.

 Meer info

Solliciteer ten laatste op 26 januari 2022! Bezorg ons je cv, je motivatiebrief en een kopie van je diploma via het sollicitatieformulier (voorkeur), per post of bij afgifte. Onvolledige of laattijdige sollicitaties worden niet aanvaard.